Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A apărut un rid, a mai trecut o dimineață…

Posted on 8

Sunt dimineți în care ne trezim mohorâți. Anulăm bucuria zilei cu amăgirea unui început orbit de văicăreli. N-ai dormit suficient, traficul te izbește, oglinda e prăfuită, tu nu te mai vezi! Te lași condus de superficialitate în agitație într-o lume stresată de insatisfacție. Claxonezi haosul, înjuri cozile, te încrunți la soare și alergi neștiutor printre oameni. Unde te îndrepți?

Tu nu te vezi în oglinda prăfuită.

Ai fi dormit mai mult, iar sarcinile zilei îți stau pe cap. Îți torni o ceașca cu cafea din care bei abia la primul semafor pentru că timpul se scurge repede, iar sarcinile trebuie îndeplinite. Ai nevoie de bani!

N-apuci să bei din cană bine că o frână bruscă îți toarnă din cafea pe tine și asta mai lipsea. Te vaiți din nou! Ce zi urâtă!

Îmi amintesc și acum de un caz. E Darius, un tânăr care nu se mai trezea din somn, dar care și-ar fi dorit toată agitația din lume. Era in comă de 15 de ani. Ajuns la vârsta de 22 de ani, el nu prea a mai avut copilărie. Sau Dana, o mamă în scaun cu rotile, care nu mai poate călca pe frână niciodată la semafor și nici nu-și mai poate conduce cu mașina copilul la școala. El a pierit…
Sau, nea Gigel, care se trezește pe cartoane după ce casa i-a luat foc cu tot cu familie în mijlocul lui Decembrie. Sau Andra, care a învins cancerul și prețuiește oglinda pe care o șterge zilnic uitându-se cum timpul înseamnă viață, iar viața ei e atât de lungă acum!

La răsărit sau la apus, ne ignorăm cu tărie chipul care se schimbă în fiecare dimineață. Când razele de soare îți intră în casă pentru a te mângâia, tu închizi fereastra și stai trist, când păsările cântă cântecul naturii, tu dai drumul la muzică tare și încurajezi tortura, când ploaia cade iar norii se tot stâng, înjuri cât de urât e afară, dar iarba crește, pomii înfloresc, ei știu să se bucure cu drag și de soare și de ploaie.
Azi încruntat, apare un rid pe chip… Mâine, cum ți-ai dori să fie? Azi încruntat, mâine la fel, iar la final e prea târziu…

Și Darius, și Nea Gigel, și Dana, și Andra… au mai primit o șansă, tu, nu se știe dacă o primești… Privește-te în oglindă, mai ai un rid…

Așa stă scris! Pentru tine, suflet...
share

Nu există comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat!!