Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De vorbă cu Estela…

Soaptă înmiresmată, sunet blând și mângâiere palidă…așa e vocea ei…ar putea liniști o mare învolburată cântând, ar putea răsturna un vapor țipând, ar putea cutemura tot universul alintând. Are trup firav,  păr de foc și piele albă, ochi albastru azur, sclipind de la distanță, iar mâinile-i sunt mici ca de copil. E înaltă și puternică, are brațe cât să cupindă o lume întreagă, iar în inimă toată planeta. Buzele ei, par ca două petale abia înflorite și picurate de ploaie, un nas bine pironit în centru, mic și ușor în vânt. Sprâncene arcuite și față rotundă. E angelică, pură ca un nou născut. Pășește agale, atent și elegant, privește pătrunzător și cuprinde în privire toată natura. E un dar, un dar de la Dumnezeu pentru inimi îndurerate și suflete pierdute. Ea e Estela, o stea…

-Poţi să plângi! Plânge-ţi de milă, plânge-ţi amarul zilelor trăite în tristeţe, plânge-ţi inoncența prostelor decizii, tipă-ţi regretul faptelor neîntamplate, dar ridică-te din tot ce te învinovățeşte şi iartă-te! Iartă-ţi nehotararea şi vulnerabilitatea şi înfrange-ţi frica noului început.

Era vocea ei interioară, un glas impunător. Era ceea ce Estela nu putea accepta. Pierderea celor 7 de ani în minciună, un iubit, un soţ  şi o prietenă de o viaţă.

-Îi iubeam pe amândoi. M-au mințit tot timpul. Amândoi au ales să-mi înșele iubirea asta atât de mare care acum a devenit cel mai mare dușman al meu. Aş vrea să-mi spele cineva creierul! Aș vrea ca toate vocile din capul meu să nu mă înnebunească, aș vrea să pot uita. Aș vrea sa cred că pot ierta și că mă pot ierta, că pot scăpa de acest episod ce-mi hrănește inima cu resentimete şi ură.

-Trăieşte-ţi dorul şi plange-ţi neimplinirea. Sufeltul tău va fi mai liniștit ca niciodată după ce vei scoate toata durerea asta, dupa ce vei accepta că durerea e firească. Da, firească pentru că fără durere n-am ști să ne bucurăm de plăcere, n-am ști să aperciem binele, n-am ști să hotărâm cele mai bune alegeri, n-am ști că orice durere aduce fericirea însutită și satisfacția nemarginită, n-am ști să intelegem cum devenim puternici și raționali.

-Și cum aș putea când dorul meu e atât de mare. Un dor de mine, de regăsire, un dor de liniște, un dor de ducă oriunde exista iubire și pace, oriunde minciuna să nu poată murdării puritatea și autenticitatea. Mi-e dor de copilarie, de vesnicie, de curaj, mi-e dor de viată, mi-e dor să trăiesc.

-Când dorul va deveni dor, atunci vei ști ca dorul nu e decat în tine și că oricine ai vrea să fie lângă tine cu trupul se află oricum prezent în sufletul tău. Se întâmplă ca trezit dintr-o vrajă să ajungi să-ţi dai seama de sufletul bun al oamenilor dragi ție și-al celor din jur. Să ajungi să regreţi fiecare timp pierdut de lângă ei şi să-ţi observi sufletul cum se curăţă de umbre cu lacrimi de ciudă. Du-te acasă! Îi vei găsi în tine pe cei care păstrează, oricum, oriunde, oricand iubirea pentru tine.

Varsă lacrimi, tot mai multe lacrimi.

-Acum e timpul tău să-i ajuţi pe cei care nu văd să vadă şi pe cei care nu vor să audă, căci natura în conexiune cu viaţa se transformă în claritatea unui diamant pentru un orb şi în sunet blând pentru un surd. E rândul tău să nu-i mai lași să se piardă aşa cum ai pierdut tu. Căci datorită ţie, mâine vor zâmbi în loc să plângă, vor străluci în loc să se afundă în întuneric. Acum, tu ești salvatorul! Să nu uiţi să-i priveşti pe cei ce te-au rănit de atâtea ori fără să le aduci înapoi reproşuri, doar învăţându-ţi lecţia din amarul lor adânc pe care n-aveai cum să-l priveşti din urmă decât cu milă. Aşa înveţi să fii puternic, să te ridici din ultimele căzături fără să mai simţi durere, şi-n loc de răni să-ţi crească aripi cu care să zbori în toate locurile preţioase, alături de îngeri, de stele şi soare, mai aproape de Dumnezeu.

Așa stă scris! Pentru tine, suflet...
share

Nu există comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat!!