Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

O comedie sau o dramă – tu ce alegi?

Posted on 5

Mi-am dat seama că viața mea e o scenă de teatru în care aleg ca sala să fie plină sau să fie goală.

Viața e o comedie sau o dramă în care râzi cu poftă sau plângi cu lacrimi de crocodil.

Am învățat că piesele mele sunt dictate de fapte și că ceea ce regreți mai tare îți aduce și mai mare suferință. Am trăit să cred în tot, dar nimic nu atrage bucuria în afara de încrederea ta în tine. Am trăit să trag de oameni, să atrag ce nu-mi doresc, să mă tem de persoane și să alung cu răutate realitatea fără să percep o secundă de ce!? Și-atunci, drama vieții acaparează scena obligat fiind ca piesa, în sală cu lacăt pe ușă, să fie jucată din nou…și din nou.

De ce?

Viața e o comedie sau o dramă în care râzi cu poftă sau plângi cu lacrimi de crocodil. Avem un destin, o răsplată pe lume, un dar de primit, o lecție divină, un scop de împlinit. Cândva vei înțelege că toate piesele dramatice din viața ta se repetă cu un obiectiv ca tu să înțelegi că ești ghidat, că cineva vrea ca tu să ajungi pe scenă și să deschizi porțile bucuriei prin evoluția emoțională de la agonie la extaz. Când agonia se păstrează, extazul zilelor tale se îndepărtează în incert și te afunzi într-o nebuloasă fără de care nu exiști.

Învață să-ți iubești viața, și oamenii care au trecut prin ea, și lacrimile pe care le-ai plâns cu atâta durere, și negura din sala goală cu scaune prăfuite, și amintirea răutății tale adunată din frustrare, și faptele care nu s-au întâmplat, și oamenii care au plecat, și vina pe care ți-au aruncat-o…și să te iubești pe tine!

Deschide ușa din față și lasă-i să intre în sală!
Închide ușa din spate și lasă-i să plece în liniște!
Privește spre tine și uită-te cum tot ce s-a întâmplat te-a făcut, astăzi, mai puternică, mai înțeleaptă, mai sigură și mai pregătită! Acceptă și pleacă înainte…sau plânge și urlă și joacă din nou, și din nou aceeași piesă, înapoi…

Când scena din viața ta nu se mai repetă înseamnă că ai acceptat, că viața merge înainte, nu stă! Că ceea ce urmează îți va aduce comedie… în sală plină cu ușile deschise în văzul tuturor și fără frică înfruntă tot ce vine!

Așa stă scris! Pentru tine, suflet...
share

Nu există comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat!!