Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Să-i judeci pe alții înseamnă să te judeci pe tine, dar nu le da voie să intre în viața ta cu pantofii murdari…

Posted on 15

Şi când a crezut că totul s-a prăbuşit în jurul ei a construit într-o clipă cea mai puternică punte de traversare şi-a parcurs fără încetare drumul anevoios până dincolo de prăpastie…

Ca de obicei, ceaiul aburind miroase a iasomie şi pauză de linişte! A făcut curat în fiecare cămăruță din inima ei cu ceaiul de iasomie în dreapta. Ploaia bate la geam cu picături blânde de primăvară. O lumânare parfumată îmbină calmul cu profunzimea. E pauză de tumult!

Acum, îi înțelege pe cei nepricepuți în a oferi iubirea, căci acele suflete sunt cele mai lipsite de iubire, cele mai neiubite, cele mai procopsite de soartă şi neiertate de ignoranță. Acum, îi înțelege pe cei care se înfurie şi țipă, căci acele ființe sunt vulnerabile şi pierdute de curaj, iar furia lor e arma lor de apărare. Cândva, au rămas fără voce la țipetele altora care le-au sfâşiat sufletul. Acum, îi înțelege pe cei care sunt retraşi şi nesiguri în viața lor, căci tocmai experiența lor de viață le-a bulversat existența. Sunt oameni care tac pentru că la un moment dat o vorbă spusă greşit le-a schimbat lumea cu totul. Acum, îi înțelege şi pe meschini, machiavelnici, aroganți, căci frustrarea lor de neatenție şi apreciere i-a făcut sclavii unor aparențe şi nemulțumiri veşnice. Controlul lor automat este de fapt pierderea propriului echilibru emotional trăit în neîmplinire.
Acum, îi iubeste pe toți! Şi pe cerşestori, şi pe amărâți, şi pe doamna din piață, şi pe domnul din colț de stradă. Îi iubeşte pe toți pentru poveştile lor neuştiute, nesimțite, netrăite! Dar urăște cu asprime nedreptatea şi judecata oamenilor care n-au învățat să-şi curețe pantofii de noroi înainte de a intra în viața ei.

Puteți! Sigur că puteți să vindecați şi să vă vindecați de ei, de oamenii cu pantofi murdari, traversând si cea mai dificilă punte! Pantofii lor murdari e tristețea lor, povestea lor de viață neuştiută de nimeni. Curăță-i de noroi, încalță-i cu pantofi noi, dar nu-i lăsa să-ți intre în inimă pentru că mai tarziu, tu vei fi cel care va zăcea în noroi şi tristețe, încalțat în pantofi învechiți de așteptări. Vindecă-i şi vindecă-te cu iubirea ta, a lor şi-a Lui, dar nu le judeca purtarea.

Dacă nu vor pantofi noi, înseamnă că trebuie să stai la distanță! Un om care nu acceptă ajutorul (iubirea) sau nu îl cere, nu va putea fi niciodată vindecat de povestea inimii lor.

A mai luat o gură de ceai de iasomie şi a privit spre o nouă poveste…

Așa stă scris! Pentru tine, suflet...
share

Nu există comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținut protejat!!